Они су у бонусу, а ми имамо судију: Цедевита Олимпија упутила писмо АБА лиги због изјаве тренера Морнара

В.Н.

27. 01. 2020. у 21:44

Они су у бонусу, а ми имамо судију: Цедевита Олимпија упутила писмо АБА лиги због изјаве тренера Морнара

Цедевита Олимпија лого

Тим из Љубљане је челницима регионалног такмичења упутио писмо под називом "Позив на осигурање интегритета АБА лиге и поштовања правила"

Цедевита Олимпија је упутила писмо челницима регионалног такмичења под називом “Позив на осигурање интегритета АБА лиге, поштовање правила и молба за одговор на позиве клубова”.


- Поштовани, обраћамо вам се поводом догађаја на утакмици између Цедевита Олимпије и Морнар одиграној 18.1.2020. године. У више медија се појавио снимак на којем тренер Морнара Михаило Павићевић каже “Они су у бонусу, а ми имамо судију. Не морате да шутирате из даљине. Не шутирајте тројке, идите на продор” - наводи се на почетку писма.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:Криза у Љубљани: Римац добио отказ у Цедевита Олимпији - мења га Големац


Потом додатно појашњавају ситуацију.


- Због утемељене сумње у неправилности у игри и суђењу вас молимо да одговорите на неколико питања. Утакмица и снимак укаузују на сумњу да су судије биле у могућем договору како би се помогло Морнару. Верујемо да су арбитри Кољеншић, Стефановић и Хордов већ поднели захтев за хаштиту својих интегритета и да су заинтересовани да се њихов интегритет не доведе у питање. Пошаљите нам њихову пријаву и одлуку АБА лиге на њихов захтев или одговор у којој је фази поступак и какви закључци су доа сада донети. На пример, ако захтев није поднет, то значи да не виде то као проблем или утицај на инегритет или не желе да започну поступак због других разлога. Њихово негирање би значило да је овакво понашање и коментарисање прихватљиво, што апсолутно није ни за АБА ни било коју другу лигу где се такмиче АБА клубови.


Појаснили су шта тачно желе.


- Молимо да се утврди шта се заиста догодило и да ли постоји оправдана сумња да поштено суђење није било осигурано и гарантовано. Уколико је то случај, споменуте судије не треба да буду делегиране на било којој утакмици АБА лиге ни на мечеве у региону и Европи. Ако буду делегиране, док се не реше све чињенице око спорне утакмице, штета би била нанета такмичењу и интегритету лиге. Уколико поступан прикупљања доказа још није почео, молимо вас да га започнете. Уколико се констатује да није било кршења правила, молимо вас да тренерима и клубовима објасните какве изјаве су примерене, а какве нису, јер имамо обавезу према другима и сумње у интегритет утакмица не помажу никоме. Од председника комисије за судије очекујемо да се јасно и јавно дистанцирају од догађаја са меча који је предмет наше пријаве и да јавно гарантују да ће сви клубови имати поштено суђење и где ће победити кошарка - наводи се на крају саопштења.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације