Некадашњи НБА ас Ламар Одом, који је делио дрес Лос Анђелес Лејкерса са трагично настрадалим Кобијем Брајантом, опростио се од бившег саиграча емотивном поруком у којој је садржана огромна туга због губитка спортисте

Кошаркаш је због проблема са наркотицима у неколико наврата пронађен у безнадежном стању, али је сваки пут успевао да се избори и на крају наџиви Брајанта, који је био узор свима.

Одом се уз заједничку фотографију опростио од Брајанта уз редове потресних реченица од којих посебно одзвањају следеће:

- Ова слика је само врх леденог брега наше везе. Научио ме је толико ствари у животу, које су неопходне и на терену, али и ван њега. На паркету ме је учио како да игра:м одбрану, како да победим. Ван терена ме је учио како да потписујем чекове. Сви који ме познају, знају да сам доста пропатио у животу, али једино чиме могу ову ситуацију да упоредим јесте кад сам остао без сина. Иако Коби и ја нисмо имали однос као отац и син, више је он био учитељ, а ја његов брат. Драго ми је што смо остварили Јинг-Јанг однос у свлачионици– написао је Одом и наставио у дирљивом стилу.

- Нисам могао да дођем до даха кад сам чуо вест о смрти. И даље чекам медије да јаве како вест није тачна, да нема шансе да је Бог тако брзо узео мог брата. Знам да нисам био добар, да сам се дрогирао, због чега сам пао у кому. Да је могло тад да се деси, да бирам, да Бог узме мене, а остави Кобија, прихватио бих. У славу мог брата сутра ујутру ћу устати у четири сата и отићи у теретану. Волим те, брате– завршио је несташни дечко НБА лиге.