Кошарка је у породици Брајант била велика страст, а отац Коби и ћерка Ђијана цео живот су подредили спорту под обручима, који им је пружао највеће задовољство.

Ђијана је тренирала кошарку и имала је велике жеље да се пробије до женске НБА лиге, а може се рећи да је била на добром путу

Популарни амерички таблоид "ТМЗ", објавио је фотографије Кобија и Ђијане Брајан са последње утакмице коју је одиграла тринаестогодишња девојчица.

Утакмица је одиграна у суботу у "Мамба Академији" где је Ђијана играла две утакмице. Коби Брајанте је седео поред терена и користио је сваку прилику да удели савет ћерки.

Како преноси "ТМЗ", није јасно да ли је Коби био тренер екипе или не, али је јасно да је уживао поред терена, што је био случај и у ранијим клубовима Ђијане.

На друштвеним мрежама кружи видео снимак направљен на једном кошаркашком мечу у коме су Коби и Ђијана присуствовали и где јој трагично страдали НБА ас указује на детаље.

Судбина је хтела да само седам дана након тога Коби и Ђијана уз још седморо људи страдају у тешкој несрећи изнад Лос Анђелеса.