Карим Абдул Џабар и Ирвин Меџик Џонсон, две легнде Лос Анђелес Лејкерса које су 1996. година у тиму “анђела” дочекале младу НБА наду Кобија Брајанта, не могу да прихвате чињеницу да је баш тај њихов момак изгубио живот у 41. години живота.


Некадашњи центар Лејкерса, Карим Абдул Џабар, који данас ради као колумниста и репортер The Hollywood Reporter и The Guardian, написао је на свом твитер профилу:


Већина људи памтиће Кобија као величанственог спортисту који је инспирисао читаву генерацију кошаркаша. А ја ћу га увек памтити као човека који је био много више од спортисте”.Ирвин Меџик Џонсон није могао да задржи емоције после трагичне вести о смрти кошаркаша који га је наследио и постао већа легенда од њега самог.


Док покушавам да напишем први пост мој ум не престаје да јури. У неверици сам. Плачем цео дан због разорне вести да су Коби и његова кћерка Ђиђи преминули у паду хеликоптера. Куки и ја смо сломљени, први је пост који је познати Меџик Џонсон написао на Твитер налогу.


Види се да легенда Лос Анђелес Лејкерса није могла да се умири, а ни да пренесе у даху емоције према некадашњем младом саиграчу:


Волим њега, његову породицу и оно за шта се залагао на терену и ван њега. Мој пријатељ, легенда, муж, отац, син, брат, добитник Оскара и највећи свих времена. Тешко је све ово прихватити. Коби је био вођа игре, ментор и кошаркашима и кошаркашицама. Дао је своје знање, време и таленат да подучи младе. Речима не могу да изразим утицај који је имао на кошарку. Недостајаће љубитељима кошарке широм света, а посебно града Лос Анђелеса”.


И трећи пут је Меџик писао о Кобију, а сигурно би могао и 303.


Коби и ја смо имали толико много посебних разговора о животу и кошарци. Имали смо много тога заједничког ван терена. Некада сам волео са њим да разговарам о Лејкерсима и кошарци, да смо очеви и мужеви и колико смо волели Италију. Незамисливо је колико ће ми недостајати и он и разговори са њим. Куки и ја се молимо за Ванесу, његове прелепе кћерке Натали, Бианку и Капри, као и његове родитеље Џоа и Пам и његову сестру. Увек ћемо бити ту за породицу Брајант. Волимо те заувек #8 #24”.