Легендарни бивши НБА кошаркаш Коби Брајант (41) и његова ћерка Ђијана погинули су у недељу пре подне у хеликоптерској несрећи у Калабасасу, у Калифорнији.

Они су кренули у 9:06 ујутру из Оранџ каунтија, односно са хелиодрома Џон Вејн. Прелетели су скоро целу ширину Лос Анђелес каунта и у 10 часова хелихоптер се срушио у месту Калабасас. Прешли су пут од 10 миља.

Међу жртвама пада авиона још је део друге породице, бејзбол тренер Џон Алтобели (56), његова супруга Кери и кћерка Алиса, која је требала да игра на турниру као и Кобијевакћерка, потврдио је Џонов брат за СНН. Биле су саиграчице у академији Мамба.

Погинула је и женски кошаркашки тренер Кристина Мозер која је радила у једној приватној основној школи у округу Оранџ, млада кошаркашица Пејтон и њена мајка Сара Честер, као и пилот Ара Зобајан

Џон Алтобел ирадио је као тренер 28 година, а прошле сезоне га је амерички савез бејзболских тренера прогласио за тренера године.

- Поменуо ми је у суботу да ће летети с Брајантом на кошаркашки турнир. Радовали смо се уторку са сјајном групом деце- рекао је Алтобелијев помоћник Рон Ла Руфа.