Откривено шта се догађало неколико минута пре пада Кобијевог хеликоптера: Проблеми су били огромни

Novosti online

27. 01. 2020. у 02:16

Откривено шта се догађало неколико минута пре пада Кобијевог хеликоптера: Проблеми су били огромни
Коби је путовао с још осам особа у приватном хеликоптеру који се срушио, а несрећу нито није преживио
СВЕТ спорта шокиран је након објаве како је један од најбољих америчких кошаркаша свих времена Коби Брајант (41) погинуо у паду хеликоптера у Калабасасу, граду у америчкој савезној држави Калифорнија.

Коби је путовао с још осам особа у приватном хеликоптеру који се срушио, а несрећу нито није преживио. Трагичну вест службено су потврдиле градске власти Калабасаса. У хеликоптеру била и његова 13-годишња кћи Ђијана.

Још увек није познат тачан узрок пада, али претпоставља се да је то било лоше време. Наиме, било је јако магловито, а магла је, што је зебележено, правила велике проблеме пилоту.

ЦНН-ов метеоролог Мичел Гај казао је како је била јако лоша видљивост у време кад је хеликоптер пао. Било је доста магле.

"Влажност ваздуха била је 100 посто, то значи да је зрак био попут супе", рекао је.

Како пише ТМЗ, хеликоптер у којем је био Брајант више пута је кружио и мењао висину. Тако је неколико минута кружио на подручју Зоолошког врта у Лос Анђелесу. Тада је летео прилично ниско, вероватно чекајући да се магла разиђе.

Око 9:30 сати пилот је контактирао Аеродром Бурбанк. Тада је хеликоптер кружио, а затим је наставио пут.

У 9:40 сати нашли су се усред још веће магле. У том је тренутку, пише ТМЗ, хеликоптер сеокренуо на југ. То је било кобно јер је летео према планинском подручју. Пилот се нагло попео с висине од 350 метара на висину од 600 метара.

Неколико тренутака касније ударили су у планину.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)