Од када је Зајон Вилијамсон, први пик са прошлогодишњег драфта, крочио на паркет НБА лиге сва пажња је усмерена ка њему. Како од стране навијача, тако и од представника медија. Сва светла рефлектора су била упрта ка њему и против Денвера.

Међутим, један човек то није желео да дозволи – Никола Јокић! Маестралном партијом и дабл-дабл учинком (27, 12 скокова и осам асистенција) је срспски центар водио десетковане Нагетсе до тријумфа на гостовању – 113:106.

Од прве секунде је Јокић кренуо агресивно и одмах је свима ставио до знања да је преузео потпуну одговорност и да је додатно подигао ниво игре без неколико повређених саиграча. Већ у првом кварталу је дао 12 поена и био је покретачка снага екипе.

- Никола је наша кључна тачка! У 99 одсто случајева се нешто добро догађа за нас када он има лопту. Већ у првом кварталу је показао ту потребну агресивност – похвалио је Мајкл Мелоун свог пулена.

На другој страни су амерички новинари добили оно чему су се надали. Још једну веома добру партију Вилијамсона који је за 20 минута уписао 15 поена, шест скокова и једну феноменалну блокаду.