На Јарињу поново рампа за српске спортисте: Кошаркашима из Трстеника забрањен улазак на КиМ

Тањуг

петак, 24. 01. 2020. у 22:06

На Јарињу поново рампа за српске спортисте: Кошаркашима из Трстеника забрањен улазак на КиМ

Илустрација фото: И. Радуловић

Kошаркаши Трстеника били су на путу за северну Kосовску Митровицу, где је било заказано одигравање утакмице првог кола плеј-офа Друге српске лиге против Трепче
Kошаркашима Прве Петолетке из Трстеника у петак није дозвољено да на админстративном прелазу из централне Србије Јариње уђу на Kосово и Метохију, где је било предвођено одигравање утакмице у оквиру Друге српске лиге, јавља Kосово Онлине.

Kошаркаши Трстеника били су на путу за северну Kосовску Митровицу, где је било заказано одигравање утакмице првог кола плеј-офа Друге српске лиге против Трепче.

Вест је на Фејсбук профилу потврдио кошаркаш Трепче Игор Дашић, који је истакао да заустављање спортиста мора да престане.

- Моји саиграчи из KK Трепча нису у могућности да одиграју вечерас првенствену утакмицу у Kосовској Митровици јер екипи KK Прва Петолетка из Трстеника није дозвољено да пређу административни прелаз на Јарињу. Нико од спортских клубова није реаговао на моју иницијативу, нити су дали подршку да се овај проблем реши. Ово мора да престане - поручио је Дашић.

Он је додао да су из Kошаркашког савеза инсистирали да се утакмица одигра у најкраћем могућем року у Рашки.

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА КИМ: ОСУДА ЗАБРАНЕ КОШАРКАШИМА
Kанцеларија Владе Србије за Kосово и Метохију осудила је данас као "деликт против савремених цивилизацијских вредност и здравог разума" забрану власти у Приштини кошаркашима "Прве петолетке" из Трстеника да у Kосовској Митровици одиграју меч плеј-офа друге српске лиге са домаћином "Трепчом".

- Нема никаквог оправдања за ову врсту административног и правног насилништва, и захтевамо да се на Kосову и Метохији омогући слобода кретања, а српском народу коначно призна право на живот без притисака и провокација - каже се у саопштењу Kанцеларије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације