Стратег Црвене звезде Драган Шакота је честитао Барселони на победи.

- Била је интересантна утакмица у којој су сви могли да уживају, неизвесно до краја. Ми смо имали проблем са енергијом због смањеног броја играча. Резултат је могао да буде и другачији да смо играли мало боље у одбрани на самом крају, у кључним моментима. Примили смо неколико тројки на истеку напада – каже Шакота.

Осврнуо се на све проблеме са саставом, посебно ако се дода и да Стратос Перпероглу, који се опоравио, није улазио у игру.

- Петорица играча нису допутовала из разних разлога. Један проблем са вирусом (Лазић), тројица повређених (Давидовац, Човић, Куриџа) и један који је имао проблем са визом (Оџо). Због тога је ротација била смањена и умор велики. Да будем испрен, Стратос је допутовао само зато што смо имали 10 играча, требало је да попунимо ростер. Тренира са тимом, почео је пре два дана, ту је на загревањима, путује и то је разлог што је био ту – поручио је Шакота.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Десеткована Звезда стала надомак сензације: Барселона после драме одбранила домаћи терен

ТренерБарселоне Светислав Пешићје признао да је помогла и фортуна.

-Одлучила је наша сјајна реакција у последњој четвртини, у којој смо примили само 16 поена. Звезда је играла одлично, то је тим који нико не сме да потцени. Имали смо и среће у круцијалним тренуцима.

И ас Барсе Никола Миротић похвалио је нашег шампиона.

-Тимска победа против Звезде, која је играла страшну кошарку у другој и трећој четвртини. На крају смо играли добру одбрану и победили.