Мислим да Партизан до сада у Еврокупу добро гура. Да има објективне шансе да се нађе у финалу. Драго ми је што је Арена опет пуна – рекао је најтрофејнији тренер у историји клуба из Хумске Душко Вујошевић на званичном Јутјуб каналу црно-белих.

Искусни стратег прати дешавања у некадашњем клубу, неке ствари му се свиђају мање, неке више...

- Нормално, кошарка је мој живот, ја сам га провео у Партизану. И са те ветеранске позиције, сада је то неке 42 године како се бавим овим послом, пратим то што се дешава. То је ствар која припада мојој прошлости. Било је и лепих тренутака. Сигурно не бих био то што сам да није било Партизана, али ни Партизан не би био то што јесте да није било мене. Посматрам то што се дешава, то састављање тима, од великог броја америчких играча. То нормално није моја методика и приступ са чиме сам одушевљен, али ја сам навијач Партизана и желим му да направи резултат.

Нису се искусном стратегу допале и неке ствари које немају директне везе са тереном.

- Драго ми је што се у Арени чује иста песма, али ми није драг метод да се дође до тога да се више не певају различите песме. Да не ширимо причу. Волим што се обична публика вратила. Гледао сам утакмицу у Турској, Партизан се показао да игра одбрану, играо је против екипе која игра добру одбрану, а погодила је неке шутеве. Изненађен сам неким реакцијама по сајтовима навијачким, неким запрепашћењем, да због промашеног шута Загорца, који је преузео одговорност, не да би се прославио него да његов тим победи... Кошарка се не игра последњих 30 секунди. Игра се и 39 минута и 30 секунди пре тога. Одлучује се све време. Публика је у моје време подржавала. Мало ме чуди реакција људи који су увек препознавали младе играче. Навијачи Партизана нису били такви. Ни када сам ја био на трибини ни када сам водио Партизан - каже Вујошевић, који последњих месеци ради са кошаркашима Клужа.

- Радио сам у разним земљама и са клубовима различитог нивоа. Без обзира, увек су слични проблеми. У екипи имате задовољне, незадовољне, неутралне. Што се тиче румунске кошарке, није једноставно функционисати. Радим ту, радим као да је Бостон у питању. Нису лоша пролазна времена – додао је Душко Вујошевић.