Словеначки кошаркаш Горан Драгић рекао је данас да се његова одлука, да не игра за репрезентацију, неће променити ни због квалификационог турнира за Олимпијске игре у Токију 2020.


"Када сам био млађи показао сам својој нацији да ћу увек бити ту за репрезентацију, без обзира на то ко је у њој. И када смо имали добар и када смо имали лош тим, био сам тамо. Осећам као да сам дао све што имам. У овом тренутку каријере моје тело није исто и морам да будем паметан према њему", рекао је Драгић, преноси АП.


ИграчМајамија оценио је да физички није спреман за још једно лето у репрезентацији и да верује да ће његов тим, и без њега, остварити сјајан резултат.


"Лето је за децу и увек морам да их ставимна прво место. Играо сам 12, 13 година нон-стоп и то узима данак. Имамо младу репрезентацију и они морају да расту као група, а Лука је водећи човек тог тима. Треба да буде вођа, да екипа расте и мислим да ће сви заједно обавити невероватан посао", казао је Драгић.


Горан је са селекцијом своје земље освојио Европско првенство 2017. године, када су у финалу победили репрезентацију Србије. Драгић је у финалној утакмици дао35 поена и тако знатно допринео освајању златне медаље.


"Завршено је све на бајковит начин. Помирио сам се с тим, дао сам све и сада је време да се посветим породици, као муж и отац", завршио је Драгић.