Денвер је на гостовање Хјустону дошао без три стартера: Џамала Мареја, Герија Хериса и Пола Милсапа. Поред тога, Мајк Мелоун на овом мечу није могао да рачуна ни на битне резерве: Мејсон Пламли и Мајкл Портер Јуниор.

То јесте омело Нагетсе да пруже пристојан отпор Хјустону, али није Николу Јокића да дође до новог трипл-дабла – осмог у сезони, 36. у каријери и првог у 2020. години. Хјустон је на крају славио са 121:105.

Центар из Сомбора је меч завршио са 19 поена (8/19), 12 скокова и 10 асистенција, уз по једну блокаду и украдену, али шест изгубљених лопти.

Денвер је добро почео меч, држао се у егалу, али је изласком стартера Хјустон успео да моментално направи разлику и после првих 12 минута буде на +7.

Предност домаћина муњевитом брзином је порасла и средином друге деонице било је чак +20 (56:36).

Нагетси су у другом полувремену на тренутак успели да смање разлику и дођу до 13 поена заостатка средином треће четвртине, али се поново десио исти сценарио.

Уласком резервиста Хјустон је дошао до нових +20, а током четврте четвртине тим Мајка Дантонија је "одрадио" посао и забележио нову, убедјиву победу над Денвером.

Џејмс Харден је убацио 27 поена, уз по пет скокова и асистенција, а Расел Вестбрук је имао 28 поена, 16 скокова и осам успешних додавања.

Истакао се и Ерик Гордон са 25 поена, као и Клинт Капела са дабл-даблом од 14 поена и 11 ухваћених лопти.

Најзапаженији учинак поред Јокића код гостију имао је Џереми Грент са 17 поена и седам скокова. Пи Џеј Дозир је додао 15, Тори Крег 14, а Малик Бизли 12 поена.

(b92.net)