Тужан, тежак живот Делонтеа Веста (36) јутрос је постао познат свима. Снимак у ком се види како бившег НБА кошаркаша на ауто-путу у Вашингтону, и ногама и рукама, бије непознати мушкарац појавио се на интернету, а у наставку се види и да је Весту неопходна специјална медицинска помоћ.


Када је полиција стигла на место где је човек претучен Весту је ставила лисице како би у миру могла да направи увиђај, а он је све време говорио да неко вадио пиштољ на њега. Вест изгледа као бескућник, који тумара улицама свог родног града, а приметан је и његов психички поремећај који је постојао, у мањој мери видљив, и током његове спортске каријере. Он пати од маније прогањања.


Делонт је изабран као 24 пик на драфту од стране Бостона, где је почео НБА каријеру. Касније је играо у Кливленду и Даласу, а за све те године зарадио је више од 16.000.000 долара. У својој статистици има 432 одигране утакмице са просечним учинком од 9,7 поена, 3,6 асистенција и 2,9 скокова. Престао је да игра 2012. године.


Налазио се Вест у неспортским причама и док је био професионални игра. На пример, 2009. године ухапшен је због поседовања више комада ватреног оружја. Годину дана касније био је на свим насловним странама у афери да је у љубавној вези са Глоријом Џејмс, мајком свог, тада бившег, саиграча Леброна. Кажњен је од стране НБА лиге 2012. јер је пред новинарима и камерама гурао прст у ухо Гордону Хаиверду.