САМО две екипе могу да се похвале да су успеле да остану непоражене после два кола топ 16 фазе Еврокупа - Партизан и Тофаш. Црно-бели са скором 2-0 држе прву позицију у групи Е и ту желе да остану и после гостовања у Истанбулу, на које су отпутовали без болесног Реџија Рединга. Тринкијеријев тим ће вечерас од 18.15 покушати против Дарушафаке (учинак 1-1) да направи велики корак ка четвртфиналу.

- Они можда немају Милоша Теодосића и таква велика имена, али играју тврду кошарку и увек су у стању да те избаце из ритма. Добре су атлете, играју изванредно у одбрани. Неће бити лако с њима. Биће важно како одиграмо у нападу, потребне су нам брзе и паметне одлуке - истакао је тренер Партизана Андреа Тринкијери и осврнуо се на тријумф против Трента у претходном колу. - Гледајући резултате у италијанској лиги, мислим да је наш прошли противник мало "пукао" и да наша победа у Тренту није више тако важна. То значи да идемо све изнова.

Партизан је тренутно у серији од девет везаних победа на оба фронта. Последњи пут поражен је од Локомотиве у Краснодару још 11. децембра 2019. У јануару су нанизали славља против Морнара, Виртуса, Цедевите, Трента и ФМП. Иако су им такви резултати повећали самопоуздање, они нису полетели... Чврсто стоје на земљи и озбиљно приступају дуелу са Дарушафаком, коју су победили у припремном периоду - 81:68. А распоред такмичења већ наредне недеље диктира нови сусрет истих актера, само у "Штарк арени".

- Они су један од најбољих тимова одбрамбено у Еврокупу, играју веома чврсто и са много контакта, али тако добијају утакмице - објаснио је Маркус Пејџ, велика шутерска снага Партизана од старта сезоне. - Мислим да нас очекује тежак посао, али за нас ће кључ бити да издржимо тај притисак, да пронађемо неке отворене шутеве, јер када то радимо, све обично буде лакше и у одбрани. Ако се скупимо и одиграмо како смо то чинили у последњих неколико недеља, са девет или десет играча у оптицају, имамо одличне шансе.

ПОБЕДА ОТВАРА ВРАТА
КОШАРКАШ Партизана Стефан Бирчевић зна колико је свака утакмица у топ 16 фази битна.

- Дарушафака је на свом терену озбиљна екипа која игра веома агресивно и биће нам изузетно тешко - каже Бирчевић. - Ипак, ако будемо играли као што смо започели овај јануар имамо велику шансу да дођемо до победе, која би нам отворила много тога за касније.