Мистерија зашто Дивац није изабрао Дончића на драфту и даље је актуелна, Лука има само једно објашњење

Новости онлине

понедељак, 20. 01. 2020. у 12:30

Мистерија зашто Дивац није изабрао Дончића на драфту и даље је актуелна, Лука има само једно објашњење

Лука Дончић фото: ЕПА

Дошли су, са власником Сакрамента, у Мадрид да ме гледају како играм за Реал и да одемо на вечеру 5. јуна 2018. сећа се млади кошаркаш

Владе Дивац је, у име Сакраменто Кингса, погрешио на драфту 2018. када је имао право да бира међу првима и није изабрао Луку Дончића. Разлог те одлуке ни тада, ни данас, није јасан онима које је зачудио, али ни актуелном играчу Даласа, једном од кандидата за МВП титулу НБА лиге.


Уразговору за “The Athletic” Лука Дончић је открио да је био убеђен да ће га Сакраменто изабрати.


- Дошли су у Мадрид да ме гледају како играм за Реал и да одемо на вечеру 5. јуна 2018. године. Дошли су са власником. Сви су дошли и искрено, мислио сам да ће ме они изабрати - рекао је Дончић.


Новинар је младог Словенца питао да ли је икада схватио зашто га Кингси то изабрали.


- Мислим да је то било због Евролиге, јер се тамо иградругачија кошарка - одговорио је Дончић.


Сакраменто је те године имао 2. пика на драфту. Први је бирао Финикс, чији је тренер у то време био Игор Кокошков. Тим из Аризоне је изабрао Деандреа Ејтона, који је локални момак и власник клуба је заговарао да он буде изабран пре Дончића.


Следећије бирао Сакраменто и шокирао све избором Марвина Беглија. После тога је бирала Атланта, која је изабрала Луку Дончића, али га је касније трејдовала у Далас, за Треја Јанга и још једног пика прве рунде.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације