Када је Игор Кокошков именован за селектора Србије, одмах је почело и са спекулацијама о позиву Френка Каминског у састав “орлова”. Ипак, целокупна прича није тако лако остварива, о чему је за “Маxбет радио” говорио о центар Финикс Санса.

- Био сам у Србији пре две године и тада су људи у националном Савезу сазнали да имам српске корене. Нисам никада био члан ниједног националног тима и не знам шта би требало да урадим да то постанем.

Камински је открио да је било разговора са КСС, али...

- Мој агент је већ разговарао са људима из Кошаркашког савеза Србије. Постоји много играча који су играли у српском систему и ја не бих желео никоме да станем на пут. Имао сам много прилика да проведем са српским играчима и они су добри момци. Сада ми је приритет да се опоравим и после препустим то мом агенту.

Кошаркаш са српским и пољским коренима није разговарао ни са селектором Кокошковим.

- Нисам још причао са Игором. Нисам никада имао обавезе у националном тиму и не знам да ли бих могао да ризикујем лето како бих тренирао са репрезентацијом. Прво људи из КСС морају да ме позову. Знам како бих се ја осећао када бих био у тиму, а потом дође неки странац - додао је Камински.