Тренер кошаркаша Цибоне Иван Велић рекао је данас да ће предстојећи меч против Црвене звезде у АБА лиги бити "двобој два рањеника", али је и додао да су црвено-бели свакако фаворити у тој утакмици.

- Ово ће бити двобој два рањеника. Звезда, која је екипа на евролигашком нивоу, исто има проблема с повредама и изостанцима као и ми на нашем нивоу. У сличној смо ситуацији и због тога то називам двобојем рањеника - рекао је Велић, објављено је на сајту клуба.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Штимац: Не смемо да потонемо: Пантер: Џаба и 50 поена ако не победимо, одрадио сам лош посао у завршници (ВИДЕО)

Кошаркаши Цибоне сутра гостују Звезди у утакмици 16. кола АБА лиге.

Цибона са пет победа држи десето место на табели регионалног такмичења, док је Црвена звезда са девет победа на шестој позицији.

- Они су ту фаворити без обзира на велики број утакмица и повреда. Имају велике амбиције и у Евролиги и у АБА лиги. Ово је утакмица у којој ми немамо шта да изгубимо, можемо видети где смо у односу на једну такву екипу и парирати им што је дуже могуће - рекао је Велић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Шакота разочаран после Албе: За плакање, изгледало је као да се Сикма Ајнштајн играо с њима

Кошаркаш Цибоне Марко Рамљак навео је да његову екипу чека једно од најтежих гостовања ове сезоне.

- Звезда је евролигашка екипа и јасно је о каквој се екипи ради. Битна је вера да се може направити нешто на том мечу ако се држимо договора. Морамо одиграти чврсту утакмицу уз добар шут, остати у егалу све време, без црних рупа које би нас одвеле у велики минус јер је онда јако тешко вратити се из тога - рекао је Рамљак.

"Овај ритам последњих недеља нас је пореметио, скраћена нам је ротација и то нам не олакшава посао ни мало, али верујем да можемо приказати добру игру у Београду", додао је он.

Утакмица се игра сутра у дворани "Александар Николић" од 18.00.