Тренер Црвене звезде Драган Шакота био је видно разочаран после пораза од Албе у Евролиги и истакао да је недостатак енергије, али и изостанци играча због повреда узрок пораза.

- Играч игра и слабо одигра... То јесте за критику. Овај пораз јесте за плакање, јер контролисали смо ритам, резултат и све... Не бежимо да смо лоше затворили утакмицу, јер смо имали прилику у завршници да дођемо до победе. Једноставно знам шта је, а то је да смо остали без играча, без енергије - изајвио је искусни тренер.

- Да ли би сада требало да критикујемо некога ко има мање или више снаге?! Обе екипе ове недеље су дошле добро припремљене. Жалгирис после четири слободна дана, а Алба после три. Били су комплетни, а нама фале играчи и немамо енергије - рекао је Шакота новинарима.

Звезда је изгубила у Београду од Албе 85:94 у 20. колу Евролиге.

- Очекивао сам тешку утакмицу, а посебно када је дупли програм. Имали смо шансу у последњем нападу у финишу да дођемо до победе, али смо у продужетку остали без снаге. То је тренутна ситуација.

На констатацију новинара да је Звезда имала проблема да заустави шут Албе с дистанце, Шакота је казао да исто питање има да постави себи и свом тиму.

- То је и моје питање, јер Звезда није екипа која не игра одбрану. Нисмо прешли центар, као да смо играли рукомет. Сваки пик су удвајали, нисмо могли да пробијемо. Шта да кажем када не могу да прођу?! - рекао је он.

- Хтели смо, разговарали смо, рекли да дамо све од себе па да одморимо, али... Имамо проблеме и с повредама, играмо без праве четворке, ту је једино (Бориша) Симанић, али је он сувише наиван за (Лук) Сикму. (Џејмс) Гист је сада силом прилика четворка. Изгледало је као да се Сикма Ајнштајн играо с њима. Не могу да тражим од играча више од онога што су пружили - казао је Шакота.