МАЈКЛ, добро дошао у Србију! Овим речима се нови селектор кошаркашке репрезентације Србије Игор Кокошков (49), преко "Новости", данас обратио свом будућем сараднику у стручном штабу "орлова", актуелном тренеру Денвера, Мајклу Мелоуну. Као из ведра неба одјекнула је из наше "куће кошарке" ова вест која је многе пријатно изненадила.


Тако ће мушка репрезентација, која ће готово извесно наступити у најјачем саставу, имати прилику да на квалификационом турниру за ОИ у Токију, од 23. до 28. јуна у Београду, покаже колико смо заиста земља кошарке. И колико нам је заиста место уз раме америчком "дрим тиму" који ће, за разлику од последњег СП у Кини, на лето у Токују бити више него звучан и моћан.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Саша Павловић одлично познаје рад новог помоћника Кокошкова у репрезентацији Србије: Са Мелоуном паклен стручни штаб!


- Са Мелоуном се познајем дуги низ година. Никада нисмо били сарадници, него увек на супротним странама и здрави ривали. Баш због ове чињенице ми је било лакше да видим о каквом се стручњаку ради - поручио је из Сакрамента за "Новости" селектор Србије Игор Кокошков.


На нашу констатацију да је вест прилично изненадила све љубитеље кошарке у нашој земљи, Кокошков је био још директнији.


- Мени је мало чудно то што је први тренер Денвера и човек са таквим искуством "прекрштен" у мог помоћника. Причали смо и нашалили се да он може да буде само први тренер, никако помоћник. Међутим, одмах у следећој реченици је Мелоун био изричит у ставу да једва чека лето и турнир у Београду. Врло добро зна у какву кошаркашку земљу долази и са каквим играчима ће да ради - додаје Кокошков.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: “Новости” сазнајu: Мелоун ће сигурно бити део тима Игора Кокошкова


Отуда и медијска спекулација из НБА лиге, када су синоћ после меча Денвера, новинари упитали Мелонуда да ли је истина да ће бити саветник или помоћник Кокошкова, на шта је он одговорио да то није тачно. Управо због тога што назив "функције" још није званично дефинисан, али оно што једино може да радује све у стручном штабу "орлова" и навијаче Србије је чињеница да 49-годишњи Њујорчанин, који је до сада био помоћник у четири НБА клуба и главни тренер Сакрамента и Денвера, сигурно долази око 20. јуна у Београд на припреме за квалификациони олимпијски турнир.


СОМБОР У НАЈЛЕПШЕМ СЕЋАЊУ

ДОДАТНИ Мотив да се одазове позиву Кокошкова сада ће тек имати у Никола Јокић, једна од звезда Денвера, пошто ће његов тренер сигурно бити на прозивци.

- Мелоун је већ био код Јокића у Сомбору и тамо му је постало јасно колико је сјајна Николина кошаркашка прича и колико у Србији људи воле кошарку. Сви се радујемо овој сарадњи - закључио је Кокошков за "Новости".