Бриљира Никола Јокић у НБА лиги. Постепено, у последње време, диже форму и показује због чега је један од најбољих центара у најјачој лиги на свету. У интервјуу за "Глас Америке" је говорио о разним темама.


- Сваку сезону сам започињао мало лошије, мало успорено. Не знам да ли треба та почетна фаза да прође, адаптација, да се уиграш, али ето у последњих десетак утакмица играм солидно, побеђујемо. Био бих задовољан да на крају сезоне буде бар као претходне (полуфинале Запада), ако бисмо могли да направимо корак напред то би било супер или још већи искорак. Сви кажу да имамо велике шансе, али не слушам такве приче, фокусиран сам на себе и свој тим - поручио је Јокић и додао да је ове сезоне лига знатно уједначенија.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Јокић наставио да доминира: Срушио Далас осам секунди пре краја и казнио промашаје Дончића (ВИДЕО)


Ипак, главна тема је била репрезентација. За почетак, промена на клупи где је Игор Кокошков заменио Александра Ђорђевића.


- Драго ми је због Игора, он је сигурно неко ко може да уведе нешто ново у репрезентацију, неки нови систем, нове људе. Видећемо. Ја лично, опет кажем, никад не говорим да ли ћу играти или не - раније, па нећу ни сада. Фокусирам се на сезону, на своје игре, далеко је стварно, и ОИ и квалификације и све то, стварно не размишљам о томе.


Кокошков је недавно поручио да би “неке земље због петог места на свету правиле параду, а да се у Србији то сматра неуспехом”.


- Ја увек кажем, Србија је земља која не воли (толико) кошарку, ми волимо да побеђујемо и у томе је највећа грешка међу нама, али то је на неки начин и добра ствар, јер желиш да победиш. То пето место је сигурно био неки наш максимум када се узме у обзир оно што смо ми тамо показали. Да ли је требало да победимо Аргентинце? Они су људи били у финалу, играли су стварно феноменално, нису изненадили смо нас, већ и много веће екипе од нас. Погледајте саставе који су били тамо, један МВП НБА лиге - Јанис,буквално групу нису прошли.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Мелоун о Јокићу: Никола је наш термостат


Наглашава да је главна разлика у систему такмичења.


- Светско првенство је другачији систем, једна утакмица одлучује о пролазу. Увек се каже да су прва утакмица и четвртфинале најважнији, ми смо изгубили то против Аргентинаца, али ето. Мислим, изгубили смо и против Шпанаца, тако да можда је то била нека прекретница. Шпанци су нас можда изненадили том неком одбраном пола зона - пола човек, где су Богдана на неки начин зауставили, у ствари нису нама дали да играмо како ми играмо. Ја сам се против Шпанаца искључио, тачније искључен сам. Кошарка је жива ствар, никад не знаш шта може да се деси.


Година је тек почела, али да би Србија играла на Играма у Токију мораће да обезбеде то место на квалификационом турниру у Београду.


- Говорим то и када је Девнер у питању, ево сада ћу искористити то и за репрзеентацију. То што покажеш, то си ти, нема ту шта. Као, могли смо боље, па што ниси боље радио? Дали ми треба нешто да докажемо или не, не знам, али репрезентација је за све нас, за народ, светиња. Сви људи који нас гледају виде у нама можда неке њихове жеље да будемо победници, да ставимо Србију на неки глас. Ипак, морам да поновим - рано је и далеко је да сад нешто причам да ли ћу да играм или не. Не знам још увек ништа - закључио је Јокић.