Тренер кошаркаша Мега Бемакса Дејан Милојевић рекао је данас да је предстојећи меч против Задра за његову екипу један од најважних у борби за опстанак у АБА лиги.

"Иако су нам сви мечеви до краја лиге значајни, предстојећи против Задра је сигурно један од најважнијих у борби за опстанак јер играмо против директног конкурента", рекао је Милојевић за клупски сајт.

Кошаркаши Меге сутра од 18.00 гостују Задру у дворани "Крешимир Ћосић" у оквиру 14. кола АБА лиге.

Изабраници тренера Дејана Милојевића су у прошлом колу савладали ФМП, а меч против Задра ће имати посебан значај у борби за опстанак пошто обе екипе, уз Игокеу, имају по три победе и 10 пораза.

"Колико је Задар опасан на свом терену, довољно говори чињеница да су ту пала три од четири главна фаворита за освајање титуле у АБА. Ми смо победом против ФМП-а потврдили да смо у успону форме. Били смо храбри и концентрисани када је било најважније и верујем да ћемо такви бити и против Задра", рекао је Милојевић.

Он је истакао да су сви у тиму свесни значаја меча и да је зато веома битно да на прави начин уђу у утакмицу.

"Уз агресивну одбрану и добру енергију на терену, верујем да можемо до победе која би била још један корак у правом смеру у борби за опстанак у АБА лиги", рекао је Милојевић.

Бек Меге Немања Ненадић рекао је да његова екипа у доброј форми дочекује меч у Задру.

"Победа у прошлом колу нам је изузетно значила као потврда доброг рада на тренинзима у претходном периоду. Свесни смо значаја меча, налазимо се у доброј форми и верујемо да утакмица долази у право време за нас. Даћемо све од себе да дођемо до победе која би нам изузетно значила у борби за опстанак у АБА", рекао је Ненадић.