Булут: Негде је записано да ћемо бити прваци на Играма у Токију

Тањуг

среда, 01. 01. 2020. у 09:25

Булут: Негде је записано да ћемо бити прваци на Играма у Токију

Душан Домовић Булут фото: Н. П.

То би био један савршен начин да се затвори круг путовања који смо ми имали рекао је српски баскеташ који је већ дуго у најбољем тиму
Најбољи баскеташ на планети Душан Домовић-Булут, један од српских спортиста који су обележили 2019, изјавио је да је уверен како ће наредна, олимпијска, година бити још успешнија.

Баскеташи Србије су у години иза нас изборили пласман на Олимпијске игре у Токију, где ће овај спорт имати премијеру, а Домовић-Булут истиче да се циљ зна - злато.

"Искрено, сматрам да је негде записано да се кући вратимо са том златном медаљом. То би био један савршен начин да се затвори круг путовања који смо ми имали", рекао је Домовић-Булут Тањугу.

Српски баскеташи су претходних година четири пута били светски и два пута европски шампиони, укључујући и одбрану титуле 2019. године.

"Један од најбољих момената је објава директних квалификација на Олимпијске игре. Ту је одбрана злата на ЕП, али морам да похвалим и неке приватне организације које су организовале турнире у Новом Саду и Београду, где смо коначно имали прилику да играмо пред домаћом публиком".

Ипак, једно признање је посебно - Најспектакуларнији баскеташ у избору ФИБА и навијача.

"Та награда ми највише прија. Када добијете поштовање од људи који су најважнији за развој спорта, због којих је спорт битан, а то су навијачи, онда је то ултимативна награда", не крије Домовић-Булут.

На крају, није могло да изостане ни посебно признање Кошаркашког савеза Србије.

"Искрено нисам очекивао. Веома сам поносан што сам добио ово признање и што се моје име нашло заједно поред имена Соње Петровић и Богдана Богдановића. Мој пут је био мало другачији, не само мој него и моје екипе, тако да свако велико признање прија", истакао је 34-годишњи Новосађанин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације