БУРНА сезона Црвене звезде у АБА лиги настављена је у Задру, где је тим са дна Јадрана срушио српског и регионалног шампиона – 78:76. Црвено-бели су овим поразом завршили први део лигашког дела скором 6-5 и налазе се тачно на средини табеле.

Без повређеног Лоренца Брауна, главног креатора и најбољег играча, креативност црвено-белих у првој четвртини статистички је била равна нули. Осим у рубрици са асистенцијама, нула је стајала и у колони шута за три поена, али је шампион одбраном држао резултатску предност у својим рукама.

Међутим, наш тим укорачио је у другу деоницу спуштеног гарда и за само пет и по минута примио чак 20 поена! Ударце су у серијама задавали Вуковић и Ален, који је у том периоду постигао 14 поена. Две везане тројке Симанића и мало упумпане креативности од стране Човића, нису могли да амортизују дефанзивно потонуће, ѕбог којег је Звезда на одмор отишла са три поена заостатка.

Нешто чвршћа одбрана у наставку створила је предуслове за брисање минуса, али је тренер Шакота на располагању имао премало нападачки расположених играча. У трећој четвртини бљеснуо је само Давидовац, недовољно чак и за дуел са „фењерашем“. Посебно ако тројке шутирате 3/18.

Звезду је у последњој четвртини носио Симанић партијом сезоне, али је изостала подршка саиграча. У драматичној завршници промашивали су Берон, Човић два пута и на крају Фаје.

-Можемо само да критикујемо себе због мањка борбености, лошег заграђивања... – каже тренер Драган Шакота, коме је ово други пораз у АБА лиги. – Звезда од почетка има мањак бодова, сада је циљ изборити пласман међу четири екипе, па да видимо. Дошао сам у клуб на три пораза, уследила су тешка гостовања Цедевита Олимпији и Задру, који се дигао и има врућ терен.

Шакота је упитан и за гласине да се Звезда интересује за играче Приморске Марка Јагодића-Куриџу и Жан Марк Шишка.

-Волели бисмо да имамо бољи тим, али још нисмо размишљали о тим променама. Више се тиме баве други него ми сами. Да је све било лепо, не би ме ни доводили. Даћемо шансу овим играчима, мењаћемо ако закључимо да не могу.