ДУЕЛ са Игокеом могао би да буде последњи Приморске у овом саставу. Наиме клуб из Копра који је уз ФМП, најпријатније изненађење АБА лиге, прилично времена даве финансијски проблеми, па, како се незванично може чути, сви играчи имају могућност одласка, али и силне позиве из региона, јер се са завршетком 11. кола стекла могућност да до 12. кола промене клуб из АБА лиге.

Најтраженији су Жан Марк Шишко, Иван Маринковић, Марко Јагодић Куриџа, Ленс Херис, Стивен Холт, као и тренер Јурица Големац.

Шишка би сви тимови из врха АБА лиге, а најупорнија је Олимпија која би и Маринковића, за кога је заинтересована и Игокеа. Барски Морнар је одавно бацио око на Хериса, а Црвена звезда жели унутрашњу линију да појача са Јагодићем Куриџом који би, уколико постане слободан, потписао с црвено-белима двогодишњи уговор. Јавна тајна је да је и Будућност извесно време, по разлазу са Слободаном Суботићем, више него разамтрала опцију да ангажује Големца, који је, без озбира, што новца није било, остао са својим ученицима у Приморској.

Приморска која је почетком сезоне остала без насловног спонозора, компаније “Сиxт”, нема много времена да реагује. Тачније доведена је пред свршен чин: или ће да исплати дуговања према играчима који, како се може чути, ниједном током сезоне нису играње условљавали исплатама, већ су најпрофесионалније одрађивали обавезе, о чему говори и сам учинак, или ће, уколико клуб из Копра не испуни обавезе, по слову уговора, играчи постати слободни у избору нове средине.