КОШАРКАШИ Партизана са скором 7-3 на сигурним ногама стоје у плеј-оф зони АБА лиге, али су свесни да морају да побеђују да би ту и остали. У 11. колу црно-бели ће против Цибоне у "Штарк арени" (20.00) покушати да дођу до трећег јадранског тријумфа у низу.

- Ове две екипе су попуниле много страница у књизи кошаркашке историје, што је довољно да вечерашњи сусрет буде велики изазов за играче, тренере и навијаче - поручио је тренер Партизана Андреа Тринкијери.

Капитен Новица Величковић очекује позитиван расплет јадранског класика.

- Јасно је да ми морамо на сваком мечу да идемо на победу - истакао је Величковић. - Без неке лажне скромности, верујем да ћемо уз озбиљан приступ, доћи до тријумфа. Неће бити лако, али у овом тренутку ми смо екипа, која када игра на свом максималном нивоу, пита се за много тога.

На претходном сусрету у регионалној лиги у "Штарк арени" посета је била веома скромна, а Стефан Бирчевић се нада да се таква слика на трибинама неће поновити.

- Надам се да ће сада бити више људи - каже Бирчевић. - Морамо да покажемо добру енергију и да одбранимо домаћи терен.

Гостујући тим тренутно има скор од четири победе и шест пораза. А тренер Иван Велић је свестан да их у Београду чека тежак посао.

- Партизан ове сезоне ствара тим за велике домете. Имају високе амбиције, како у АБА лиги, тако и у Еврокупу. Имају изузетно јак и широк ростер. Ми стварно немамо шта да изгубимо. Желим да одиграмо "мушки", да дамо све од себе, и то је једино што ћу тражити од својих играча. Покушаћемо неким замислима да изненадимо Партизан, а видећемо да ли ћемо у томе и успети - подвукао је Велић.

БЕСПЛАТНО ЗА ДЕЦУ
ДЕЦА до 14. година моћи ће бесплатно да присуствују утакмици Партизан - Цибона, у пратњи одрасле особе. Карте могу да преузму пре меча на благајни "Штарк арене", где ће се од 16.00 продавати улазнице и за све остале заинтересоване.