Тренер кошаркаша Црвене звезде Драган Шакота рекао је да његова екипа сваку утакмицу мора да игра као да је финале и да нема места за лоше резултате, па тако ни у предстојећем мечу против Задра у АБА лиги.

- Екипу Задра не треба гледати кроз пласман на табели. Није то иста екипа у односу на већи део првог дела сезоне. Играју много брже, агресивније, реаговали су на промену тренера. Резултатски, победа над Олимпијом јесте изненађење, али не и у светлу ових промена. Ми немамо више простора за лош резултат и сваку утакмицу морамо да гледамо као велико финале. Зато морамо да одиграмо добру утакмицу, са много енергије, добро у одбрани - рекао је Шакота за клупски сајт.

Кошаркаши Звезде у недељу од 18 часова играју на гостујућем терену против Задра, утакмицу 11. кола АБА лиге. После 10 кола Звезда има шест победа и четири пораза, а Задар једну победу и девет пораза.

Шакота је додао да ће на дан утакмице знати на које играче ће моћи да рачуна.

Кошаркаш Звезде Огњен Добрић рекао је да екипа мора да буде опрезна и да је кључ доброг резултата одбрана.

- Чека нас утакмица у којој морамо да се изборимо за победу. Није лако играти утакмицу у којој сте фаворит на папиру, а посебно у ситуацији када Задар врши промене, изменили су и тренера, играју боље, изненадили су екипу Олимпије на свом паркету. Све то говори да морамо да будемо опрезни и да утакмици приступимо као да је од највећег такмичарског значаја, што она заправо и јесте - навео је он.

Кошаркаши Звезде се у недељу увече враћају у Београд, пошто у понедељак ујутро путују за Москву на утакмицу са ЦСКА из Москве, у 14. колу Евролиге.