Најтеже ми је кад Лука игра против Србије: Стојан Дончић открио да један од најбољих кошаркаша света вуче корене са Косова (ВИДЕО)

Novosti online

13. 12. 2019. у 21:42

Најтеже ми је кад Лука игра против Србије: Стојан Дончић открио да један од најбољих кошаркаша света вуче корене са Косова (ВИДЕО)

Стојан Дончић Фото: Косово онлајн

Са Лукиним оцем се чујем телефоном. Али није погодан тренутак за Лукин долазак - рекао је Стојан Дончић

Са само 20 година Лука Дончић је већ у НБА лиги показао да ће направити озбиљну каријеру. На његовим крилима Далас бележи одличне резултате и тренутно су на трећем месту Запада са скором 17-7.


А, сада су стигле и нове, веома занимљиве информације о словеначком репрезентативцу. Наиме, Лука корене вуче из села Бича које се налази на косову. Потврдио је то за портал “Косово онлајн” рођени брат Лукиног деде Србобрана - Стојан Дончић, који са супругом живи у овом селу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:Да ли ће Далас брзо заборавити Новицког? Нећу још да крунишем Дончића, дуг је пут до Дирка (ВИДЕО)


Стојан је новинаре споменутог портала дочекао испред куће и прво им је показао кошаркашку таблу и обруч у дворишту који ту стоје одавно, место где је све почело.


- Овде смо брат и ја одрасли. Србобран је са супругом због тешких услова живота још пре четрдесет година напустио Бичу и отишли су у Словенију. Тамо су добили сина Сашу, који је исто био кошаркаш. Али његов Лука нас је све толико обрадовао успехом да ја сад стално пратим америчку лигу - прича Стојан.


Лукин деда-стриц је поносан на њега.


- Мени и свима нама рођацима је срце пуно што је неко наш из овакве провинције и сиротиње кренуо путем славе. А Лука је већ обишао свет и постао јако познат. Верујте ми сви ме питају шта ми је Лука. Ја сам сада због њега постао важан.
Признаје Стојан да му је најтеже када је Лука са Словенијом игра против репрезентације Србије као што је био случај у финалу Европског првенства 2017. године.


- То је као када би неког питали коју руку да му откинете, леву или десну. Не бих волео ниједну. То је необјашњиво, али дете је спортиста, плаћен и ради за новац.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:Нови трипл-дабл Словенца, буђњење Србина: Дончић игра најбољу кошарку у НБА лиги, Јокић опет онај стари


Подсетио је да српски клубови и стручњаци нису на време препознали Лукин таленат.


- Наши тренери нису приметили да је он посебно интелигентан за кошарку. Нису били заинтересовани. Словенци су то брзо видели. Хоћу да кажем да Лука није први случај. Ми имамо пуно спортиста које нико није препознао. Себе су нашли у белом свету. Такав је случај и са Луком. Менаџер и Лукин отац Саша, препоручили су га Реал Мадриду. Када су они видели његов таленат, аутоматски су уговор потписали.
На крају су га питали да ли очекује да Лука посети Бичу и Косово.


- Са Лукиним оцем се чујем телефоном. Али није погодан тренутак за Лукин долазак, а и време је учинило своје. Удаљило га је од породичног корена- закључио је Стојан Дончић.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Miki

14.12.2019. 06:49

@Sale - Pa majka mu je Slovenka, odrastao je tamo, uvijek imao njiohovo drzavljanstvo. Razmizli malo, pa onda prosipaj otrov ako te nije stid.

Ruben

14.12.2019. 11:26

@Sale - Crni Sale, kad vidim koliko citaoci tvoju nebulozu pozitivno ocenjuju shvatim da se radi o kolektivnoj patologiji. Serbiju bi trebalo preurediti u jednu veliku psihijatriju

rrrrr

14.12.2019. 12:37

@Sale - Glupost! Pa i Prosinečkom je majka srpkinja pa se on izjašnjava kao hrvat,po ocu.Razmisli i ti malo.Da ne nabrajamo sad sve slučajeve.A ima ih puno.

Студијо Грег

14.12.2019. 08:18

Poreklom jeste Srbin ali je rodjen i odrastao u Sloveniji. Da su srpski košarkaški stručnjaci, na vreme, otkrili njegov talenat mogli su da ga selektiraju za našu omladinsku reprezentaciju i obave razgovor sa njim i njegovim roditeljima. To je propušteno i on je zaigrao za državu u kojoj je rođen i formiran kao igrač. Nije to usamljen slučaj. Može i sada da se preorjentiše i igra za nas jer postoje propisi koji to dozvoljavaju (obavezna pauza pa tek posle toga), ali to, sigurno, on neže hteti.

Damjan

14.12.2019. 14:08

@Студијо Грег - Poreklom je Srbin? A šta ćemo sa time što je 50% Slovenac po majci? Ili se majka ne računa u genima, njeno je samo da rodi? Šta li?