Са само 20 година Лука Дончић је већ у НБА лиги показао да ће направити озбиљну каријеру. На његовим крилима Далас бележи одличне резултате и тренутно су на трећем месту Запада са скором 17-7.


А, сада су стигле и нове, веома занимљиве информације о словеначком репрезентативцу. Наиме, Лука корене вуче из села Бича које се налази на косову. Потврдио је то за портал “Косово онлајн” рођени брат Лукиног деде Србобрана - Стојан Дончић, који са супругом живи у овом селу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Да ли ће Далас брзо заборавити Новицког? Нећу још да крунишем Дончића, дуг је пут до Дирка (ВИДЕО)


Стојан је новинаре споменутог портала дочекао испред куће и прво им је показао кошаркашку таблу и обруч у дворишту који ту стоје одавно, место где је све почело.


- Овде смо брат и ја одрасли. Србобран је са супругом због тешких услова живота још пре четрдесет година напустио Бичу и отишли су у Словенију. Тамо су добили сина Сашу, који је исто био кошаркаш. Али његов Лука нас је све толико обрадовао успехом да ја сад стално пратим америчку лигу - прича Стојан.


Лукин деда-стриц је поносан на њега.


- Мени и свима нама рођацима је срце пуно што је неко наш из овакве провинције и сиротиње кренуо путем славе. А Лука је већ обишао свет и постао јако познат. Верујте ми сви ме питају шта ми је Лука. Ја сам сада због њега постао важан.
Признаје Стојан да му је најтеже када је Лука са Словенијом игра против репрезентације Србије као што је био случај у финалу Европског првенства 2017. године.


- То је као када би неког питали коју руку да му откинете, леву или десну. Не бих волео ниједну. То је необјашњиво, али дете је спортиста, плаћен и ради за новац.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Нови трипл-дабл Словенца, буђњење Србина: Дончић игра најбољу кошарку у НБА лиги, Јокић опет онај стари


Подсетио је да српски клубови и стручњаци нису на време препознали Лукин таленат.


- Наши тренери нису приметили да је он посебно интелигентан за кошарку. Нису били заинтересовани. Словенци су то брзо видели. Хоћу да кажем да Лука није први случај. Ми имамо пуно спортиста које нико није препознао. Себе су нашли у белом свету. Такав је случај и са Луком. Менаџер и Лукин отац Саша, препоручили су га Реал Мадриду. Када су они видели његов таленат, аутоматски су уговор потписали.
На крају су га питали да ли очекује да Лука посети Бичу и Косово.


- Са Лукиним оцем се чујем телефоном. Али није погодан тренутак за Лукин долазак, а и време је учинило своје. Удаљило га је од породичног корена- закључио је Стојан Дончић.