Тренер кошаркаша Партизана Андреа Тринкијери, пред меч 9. кола Еврокупа против Локомотиве, рекао је да екипа мора да скупи снаге и одигра прави меч, без обзира на то што је већ прошла у другу фазу такмичења.


Црно-бели ће у Краснодару играти без капитена Новице Величковића и Огњена Јарамаза, који су остали у Београду.

"Ми не смемо да гледамо на друге екипе. Имамо тешку утакмицу, тешко путовање, али ми смо наш посао до једне мере већ направили. Морамо да скупимо снагу и концентрацију да играмо праву, тешку, евролигашку утакмицу у Краснодару", рекао је Тринкијери за клупски сајт.

У досадашњем току такмичења, црно-бели имају учинак од шест победа и два пораза, док Локомотива има скор 3-5, а заменик капитена Раде Загорац рекао је да ће меч у Краснодару бити изазован.

"Јако изазовна утакмица је пред нама из више разлога. Пре свега због квалитета противника, који неким стицајем околности нема скор који су сви очекивали у овом делу сезоне. Са друге стране, због јако компликованог пута до Краснодара, који ће нам одузети четири дана. Ово је велики изазов за нас, утакмица која може да нам донесе добре ствари. Имамо загарантовано друго место, али зашто не бисмо појурили прво", истакао је Загорац.

Меч између кошркаша Локомотиве и Партизана игра се у среду од 18 сати.