Душан Булут проглашен за најспектакуларнијег баскеташа

Бета

понедељак, 09. 12. 2019. у 14:02

Душан Булут проглашен за најспектакуларнијег баскеташа
Баскеташ Новог Сада и репрезентативац Србије Душан Домовић Булут проглашен је за најспектакуларнијег играча ове сезоне у избору навијача

Баскеташ Новог Сада и репрезентативац Србије Душан Домовић Булут проглашен је за најспектакуларнијег играча ове сезоне у избору навијача, саопштила је данас Међународна кошаркашка федерација (ФИБА).

ФИБА 3x3 је покренула гласање за најспектакуларнијег баскеташа ове године, а поред Булута, у ужем избору нашао се још један српски играч, Никола Вуковић из екипе Земуна.

После гласања, које је ФИБА 3x3 окарактерисала као нерегуларно, издвојили су се Булут и члан њујоршког Харлема, Марсел Есонвуне. Како је саопштено, током гласања су "коришћени одређени маркетиншки потези, услед којих прави љубитељи баскета нису могли доћи до изражаја".

Из тог разлога, ФИБА 3x3 је на свом званичном налогу на друштвеној мрежи Инстаграм поновила гласање између двојице играча. Огласило се више од 5.000 корисника, а српски репрезентативац је однео убедљиву победу.

Булут је ове сезоне предводио екипу Новог Сада до четврте титуле светског шампиона, репрезентацију Србије до одбране трофеја намењеног шампиону Европе, а након тог првенства Србија је и званично обезбедила пласман на Олимпијске игре, које ће се одржати 2020. године у Токију.

У том периоду, репрезентативац Србије проглашен је за најспектакуларнијег играча на пет различитих турнира, у Дохи, Мексико Ситију, Кини, Лос Анђелесу, као и на финалном турниру који је одржан у јапанском граду Утсуномија.

Новосађанин је поновио прошлосезонски успех, када је такође био проглашен за најспектакуларнијег играча сезоне.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације