Био је Никола Јокић близу трипл-дабл учинка, дао је 24 поена, уз 11 скокова и шест асистенција, али то није било довољно за Денвер. У неизвесној завршници је Бруклин однео победу - 105:102 (25:21, 28:33, 29:23, 23:25).


Поред српског центра у редовима Нагетса се истакао Џамал Мареј (21, 5ас, 3ск), док је на другој страни најбољи био Спенсер Динвиди са 24 поена и осам асистенција.


Користили су Нетси све мане српског играча у одбрани, доста често су нападали баш њега у рекету и тако стизали до лакших поена у рекету. Међутим, све оне мане из одбране је српски играч надоместио игром у офанзиви.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Балканска веза уништила Пеликане: Дабл-дабл Марјановића и машина Дончић за нови тријумф Даласа


Био је, очекивано, прва опција у нападу. Није само поентирао, већ се трудио и да правовременим додавањима разигра саиграче што му је полазило за руком.


Све то је најавило и неизвесну завршницу укојој су и једни и други, углавном форсирали шут за три поена. Потврдио је то и Јокић који је постигао поене за изједначење на три минута пре краја (97:97).


Динвиди је погодио на 42 секунде пре краја, Мелоун је тражио минут одмора, а онда нацртао напад за Јокића који је полагањем пребацио тас на страну Нагетса на 30 секунди пре краја (101:102).


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Историја се пише у Њујорку: Жена седа на клупу Никса


Лопту је у руке поново узео Динвиди и на сличан начин реализовао напад преко Грента за нови тајм-аут Денвера (103:102). Био је то уједно и 66. поен који су из рекета дали домаћини наспрам само 22 гостију.


Нетси нису дозволили Јокићу да дође до прилике за шут, чим је лопта стигла до њега одмах су га удвојили, успео је некако да врати лопту до Мареја, а Бартон је узео претежак шут и промашио. На другој страни је Принс погодио оба пенала (105:102). На семафору је остало седма секунди, Мареј је узео лопту, претрчао терен, дошао до позиције за три и промашио шут за продужетак. Нетси су славили.