МАЛО је недостајало да ФМП убележи прву победу против Црвене звезде у АБА лиги још од 2009.године, али је велико изненађење спречено у додатних пет минута. Регионални првак је у последњој четвртини од „минус 10“, стигао до шута за победу, који је промашио Лоренцо Браун. Међутим, први плејмејкер није понео улогу трагичара, већ јунака, пошто је Звезда у продужетку успела да извуче важан тријумф – 95:89 (77:77).


Амерички бек је утакмицу завршио са 25 поена, седам асистенција и пет скокова и био је најзаслужнији за шести тријумф у регионалном такмичењу ове сезоне.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Јовановић: Гостујемо евролигашкој екипи; Пецарски: Можемо да савладамо Звезду


Најбољи могући репертоар који су могли да увежбају за дуел са црвено-белима, кошаркаши ФМП су извели на главној сцени дворане „Александар Николић“. Брза и атрактивна игра, обојена великим бројем успешних додавања и високим процентом шута, у потпуности их је држала у егалу са актуелним шампионом АБА лиге. Шакотини изабраници су били далеко од издања која тренутно пружају у Евролиги, али је рола њиховог главног мотора Лоренца Брауна била довољна да задрже „пантере“ под контролом.


Тако је било све до последње четвртине, тачније 33.минута меча, када је Марко Пецарски постигао свој 15.поен и донео тиму из Железника први пут двоцифрену предност – 67:57. Звезда је успела да се врати и то серијом поена са линије за слободна бацања, а тај сегмент им је био један од ретких светлих тачака ове вечери (31-28, 90%). Како се ближио крај, нервоза је обузела руке младих гостујућих играча, а тројка Џенкинса за 77:74 деловала је као кључна. Међутим одлични Улубај је узвратио, потом Браун промашио за тријумф и меч је отишао у продужетак.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: „Чека нас млад и амбициозан тим који одлично игра ове сезоне”: Шакота и Берон опрезни пред дуел са ФМП-ом


Носили су се „пантери“ са фаворитом још бар три минута, али је онда на сцену ступио Дејан Давидовац и отклонио све дилеме о победнику. Звезда ће у наредном колу гостовати Задру, а пре тога ће у Евролиги дочекати Басконију. Следећи изазов за ФМП је дуел са првопласираном екипом Будућности у Железнику.


Дворана: „Александар Николић“. Гледалаца: 2.657. Судије: Радовић, Стефановић, Терлевић.

Ц. ЗВЕЗДА: Кузмић 2, Д. Браун 6, Човић 7, Л. Браун 25 (7ас, 5ск), Давидовац 18, Фаје, Берон 8, Добрић 3, Гист 12, Џенкинс 10, Симанић 2, Оџо 2.

ФМП: Ускоковић, Пецарски 15, Јеремић 5, Пот 2, Ђоковић 8 (7ас), Раданов 8, Радовановић 9 (5ск), Тејић 12 (5ск), Шешлија, Улубај 19 (5ск, 4ас), Ђорђевић 11, Момиров.

ПО четвртинама: 21:23, 17:18, 17:19, 22:17, 18:12.