Ратко Раша Радовановић је, као мало ко, допринео успеху и развоју кошарке у региону. Као играч био је члан златне генерације КК Босна која је клубу из Сарајева донео трофеје злата вредне. Као “пензионисани” играч и кошаркашки радник направио је од београдског ФМП модел клуба за развој талената који је копирало пола Европе.


Радовановић је за Сарајлије легенда, а недавно је био и у посети свом вољеном клубу Босни. Имао је и савет за спас Студената, који тренутно играју у Другој лиги.


- Кад год сам у Сарајеву обиђем просторије Босне. Драго ми је што видим драге људе који искрено воле Босну и који су још овде, али ми није драго што је клуб у лошој ситуацији и резултатски и финансијски – рекао је Радовановић на почетку разговора за тамошњи портал Klix.ba . - Надам се да ће градским властима прорадити свест, да ће се наћи неки човек који воли спорт. У бившој Југославији сви клубови опстају захваљујући градској власти. Зна се да и у Србији Александар Вучић држи спорт на врхунском нивоу. Сви политичари пре њега су се сликали са спортистима само после освојених медаља, али Вучић константно улаже у спорт. Он плаћа припреме екипа и плати трошкове. Спорт је најбољи амбасадор једне земље и човек попут Вучића је једини спас за спорт, а самим тим и Босну.