Иако је био једини регионални А2 лигаш у завршници Купа Србије, Раднички из Крагујевца је успео да се окити ловорима и освоји трофеј, победивши на том путу фаворизоване ватерполисте Црвене звезде у полуфиналу, односно Шабац у финалу.

Тријумфи су извојевани после великих борби и по сличној матрици. Раднички је губио, потом стизао предност и на крају заслужено славио.


- Прошло је већ неколико дана од великог тријумфа и сад када размишљам ово јесте велики успех за наш клуб. Али, ми смо од почетка веровали у себе да можемо да дођемо до трофеја - рекао је Лазар Добожанов, голман КВК Раднички можда и најбољи појединац завршнице Купа.


На његове речи надовезао се Филип Јанковић који је у први план ставио потребу играча да се подреде тиму. Све утакмице су одиграли по принципу "сви за једног, један за све".


- Тимска игра, посвећеност и подређеност тиму, енергија коју смо показали у базену, али и невероватно заједништво које ми играчи имамо са тренерима и стручним штабом, водили су нас до победе - истакао је Јанковић.


На констатацију да су једино они били учесници регионалне А2 лиге и да су успели да освоје трофеј, Јанковић је истакао:


- То у којем рангу регионалне лиге играмо, испоставило се као тотално небитно. Показало се да то нема никакве везе јер је турнир такав да се играју две утакмице, нема поправјог. Зависи доста од расположења противника, начина на који се у утакмицу уђе. Све у свему, мислим да смо ми били одлични. Ја сам од почетка веровао у нас, у стручни штаб и нисам ни сумњао да ћемо освојити трофеј.


Добожанов је сјајно бранио на голу Крагујевчана, а са дистанце од неколико дана говорио је какав је био изазов играти против Црвене звезде и Шапца.


- Било је баш тешко, посебно у полуфиналу јер смо играли на Звездином базену и они су сигурно били фаворити у том мечу. Њима је било јако битно да победе, водили су са 7:4, али ми се нисмо уплашили, већ смо показали карактер, вољу и жељу да преокренемо и славимо. У завршници смо били најбољи што је и најважније - истакао је Добожанов.


Умор се осетио у финалу против Шапца, али борбени дух Крагујевчана поново је дошао до изражаја.


- Када се игра за трофеј, онда нема умора. Просто, ускочиш у базен како би дао све од себе и на крају се радовао. Шабац је повео са 2:0, али смо их стигли, потом преокренули на 4:2 и од тада је све ишло нама на руку. Заиста мислим да смо заслужили овај трофеј - сумирао је учињено Јанковић.


Иако је ово практично тек почетак сезоне, у Радничком су изузетно задовољни како се ствари за сада одвијају.


- Све је ово супер, мада треба брзо да заборавимо на овај успех и окренемо се наставку сезоне. Наш први циљ је да се пласирамо у регионалну А1 лигу и то ако може директно, са првог места. За сада нам добро иде. Након тога, у Првенству Србије, које почиње на пролеће, циљаћемо такође титулу. Желимо у овој сезони да освојимо све - закључио је Филип Јанковић.


Но, пре него што се окрену новим изазовима, ватерполисти Радничког су знали у Крагујевцу да прославе успех.


- Навијачи су нас бодрили и у Београду, а потом су нас сачекали у центру Крагујевца. Стварно су сви и у клубу и у граду задовољни и сви се супер осећамо. Спремали смо се дуго, били смо свесни да можемо доста и на крају нам се рад исплатио. Жељни смо трофеја и надам се да ће овај пехар бити само први од неколико ове сезоне - завршио је причу Лазар Добожанов.