Томашевић о одласку из КСС: Дошао је моменат да се опробам у новим пословним изазовима и да се посветим више породици

Novosti online

28. 11. 2019. у 14:27

Томашевић о одласку из КСС: Дошао је моменат да се опробам у новим пословним изазовима и да се посветим више породици

Томашевић и Спокас Фото: Н. Параушић

Излазим из КСС као потпунији и бољи човек. Било је то сјајно искуство за мене, а надам се и да су сви који су радили са мном научили нешто кроз рад на бројним пројектима - рекао је Томашевић

Промене у Кошаркашком савезу Србије. Уместо Дејана Томашевића, Златко Болић је постављен за новог генералног секретара.


После девет година проведених на тој позицији се Томашевић огласио саопштењем које преносимо у целости.


“Желим да изразим захвалност људима са којима сам сарађивао протеклих девет година. Имао сам изузетне сараднике у канцеларији Кошаркашког савеза Србије, али и у клубовима и регионима широм Србије. Све што смо остварили у том периоду урадили смо заједничким снагама, делујући као тим.


Излазим из КСС као потпунији и бољи човек. Било је то сјајно искуство за мене, а надам се и да су сви који су радили са мном научили нешто кроз рад на бројним пројектима.


Кошаркашки савез Србије заузима велико и важно место у мом животу и професионалној каријери, и одлазак није био лак, али осећам да је дошао моменат да се опробам у новим пословним изазовима, као и да се посветим породици.


Донео сам ту одлуку задовољан свим оним што сам урадио као генерални секретар КСС-а.


Подсетио бих да смо имали само три спонзора и бројне проблеме када смо дошли у Кошаркашки савез Србије 2011. Затекли смо и дуг од милион и по евра. Данас је савез финансијски и организационо стабилан, подржан од стране чак 19 компанија са вишегодишњим уговорима, КСС остварује позитивне финансијске резултате, а све зарад унапређења кошарке у нашој земљи.


На спортском плану КСС је такође успешан. Србија већ има једну екипу која се квалификовала за Олимпијске игре, уз још две националне селекције које имају могућност да се нађу у Токију, и то преко квалификационих турнира које организујемо.


Била је част и привилегија радити у КСС."

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације