Даниловић одушевљен жребом за ОИ: Сада се тек види колико је важно што смо добили организацију квалификационих турнира

Танјуг

27. 11. 2019. у 16:40

Даниловић одушевљен жребом за ОИ: Сада се тек види колико је важно што смо добили организацију квалификационих турнира

Предраг Даниловић

Могли смо да добијемо и теже групе. Свакако је свима највећи циљ да учествују на Олимпијским играма, каже Предраг Даниловић

Председник Кошаркашког савеза Србије (КСС) Предраг Даниловић, после жреба за квалификационе олимпијске турнире у обе конкуренције, рекао је су кошаркаши и кошаркашице могли да добију и теже ривале и да се нада пласману обе селекције у Токио.

Кошаркаши ће играти у групи са Доминиканском Републиком, Новим Зеландом, Италијом, Сенегалом и Порториком, док ће кошаркашице пласман на ОИ тражити против САД, Нигерије и Мозамбика.

"Могли смо да добијемо и теже групе. Свакако је свима највећи циљ да учествују на Олимпијским играма. Неће бити лако, надам се пласману на Олимпијске игре и жена и мушкараца, а сада се тек види колики је значај добијања организације квалификационих турнира", рекао је Даниловић за сајт КСС.

Потпредседник КСС за мушку кошарку Игор Ракочевић такође сматра да је жреб могао да буде и тежи.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Италија стиже у Београд: Кошаркаши и кошаркашице добили ривале у борби за ОИ

"Мислим да жреб могао да буде и тежи. У групи имамо екипе које играју атипично попут Новог Зеланда. Далеко је турнир, има још седам месеци, па није време за неке озбиљније прогнозе. Италијани су увек индивидуално јаки са НБА играчима, они представљају највећу опасност. Надам се да ћемо играти у најјачем саставу и да имамо добре шансе да пласирамо на ОИ", рекао је Ракочевић.

Потпредседница КССза женску кошарку Ана Јоковић рекла је да обе селекције имају велики изазов пред собом.

"Наше кошаркашице и кошаркаши имаце испред себе велике изазове пред домаћом публиком, јер нема лаких противника у овим квалификацијама. У сваком случају, верујем да ће обе репрезентације Србије, сениорке и сениори, спремни дочекати квалификационе турнире и да ће уз велику подршку са трибина обезбедити пласман на Олимпијске игре у Токију."

Женски квалификациони турнир на прогаму је од 6. до 9. фебруара следеће године у хали "Александар Николић", док ће мушки бити организован од 23. до 28. јуна у "Штарк арени".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

posmatrac iz daleka

29.11.2019. 08:57

Svaka tebi cast Danilovicu. Niko ko prati kosarku u Srbiji nece zaboraviti tvoje zakucavanje preko Sabonisa. Ali ovde ti nije mesto. Fali ti puno toga. Zao mi je sto je Tomasevic otisao iz FSS ali bi trebao takodje da oslobodis to mesto. Jer tvoj ostanak nas vodi u "fudbalske " vode. Ne daj Boze.