Србија чека ривале: Кошаркаши и кошаркашице данас добијају противнике у квалификацијама за ОИ

Ми. Р.

среда, 27. 11. 2019. у 07:51

Србија чека ривале: Кошаркаши и кошаркашице данас добијају противнике у квалификацијама за ОИ

Богдан Богдановић и Соња Петровић фото: Tanjug/Тanja Valic

Обе наше селекције су домаћини, даме у фебруару, а мушкарци у јуну
НАШЕ кошаркашке селекције данас ће на жребу у швајцарском Мијеу добити ривале за квалификационе турнире, на којима ће наредне године тражити олимпијску визу. Изабранице Марине Маљковић ће се за Токио борити у Београду од 6. до 9. фебруара, док ће мушка репрезентација место на највећој спортској смотри покушати да избори од 23. до 28. јуна, такође у нашем главном граду.

Куглица са именом Србије, кад су кошаркаши у питању, наћи ће се данас у првом шеширу, заједно са Грчком, Литванијом и Русијом. Са тим селекцијама нећемо моћи да се састанемо, баш као ни са Хрватском и Канадом, јер су домаћини турнира.

У другом шеширу су: Чешка, Бразил, Италија, Пољска, у трећем: Хрватска, Турска, Словенија и Порторико, а у четвртом: Немачка, Доминиканска Република, Венецуела и Канада. Из петог могу да стигну: Нови Зеланд, Мексико, Кина и Кореја, а из шестог: Ангола, Тунис, Сенегал и Уругвај.

На сваком туниру ће бити направљене две групе - А и Б са по три репрезентације. У прву ће доћи тимови из првог, четвртог и петог шешира, док ће другу попунити екипе из другог, трећег и шестог. Најбоље две иду у полуфинале.

Жреб је полудиригован па се унапред зна да ће Грчка и Русија бити са Хрватском или Канадом, да Порторико неће бити са Бразилом у групи, да ће Немачка бити на турниру са неком од земаља из Америке, да Мексико неће бити са екипама из САД, баш као и Уругвај...

Визе већ имају селекције САД, Аргентине, Аустралије, Нигерије, Ирана, Шпаније, Француске и Јапана, који је домаћин. Њима ће се придружити четири победника квалификационих турнира.

Кад су жене у питању, Србија је у другом шеширу са Француском, Кином и Белгијом (домаћини турнира). У првом су: САД, Аустралија, Шпанија, Канада, у трећем: Јапан, Бразил, Нигерија и Велика Британија, а у четвртом: Кореја, Шведска, Порторико, Мозамбик.

По три најбоље националне селекције са турнира обезбедиће пласман на ОИ, осим у групама у којима буду САД и Јапан из којих у Токио иду по два тима, јер су се они већ пласирали.

МУШКАРЦИ

ПРВИ ШЕШИР
Србија
Грчка
Литванија
Русија

ДРУГИ ШЕШИР
Чешка
Бразил
Италија
Пољска

ТРЕЋИ ШЕШИР
Хрватска
Турска
Словенија
Порторико

ЧЕТВРТИ ШЕШИР
Немачка
Доминиканска Република
Венецуела
Канада

ПЕТИ ШЕШИР
Нови Зеланд
Мексико
Кина
Кореја

ШЕСТИ ШЕШИР
Ангола
Тунис
Сенегал
Уругвај

ЖЕНЕ

ПРВИ ШЕШИР
САД
Аустралија
Шпанија
Канада

ДРУГИ ШЕШИР
Француска
Србија
Кина
Белгија

ТРЕЋИ ШЕШИР
Јапан
Бразил
Нигерија
Велика Британија

ЧЕТВРТИ ШЕШИР
Кореја
Шведска
Порторико
Мозамбик

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације