Тренер кошаркаша Црвене звезде Андрија Гавриловић и капитен екипе Бранко Лазић изјавили су данас да ће наредни противник Жалгирис имати велику жељу да прекине низ од три пораза у Евролиги.

"Наредна утакмица је још једна тешка, долази нам поново у врло кратком року, након новог путовања, и то против екипе која такође улази у овај меч након пораза у Евролиги. То значи само једно, морамо да будемо спремни и да одговоримо на терену на њихову реакцију, јер ће Жалгирис изаћи са огромним мотивом и енергијом", рекао је Гавриловић за сајт клуба.

Звезда ће у четвртак гостовати Жалгирису у Евролиги, два дана после пораза од Албе у Берлину.

Жалгирис је везао три изгубљене утакмице у Евролиги и има скор 3/6.

Црвена звезда је још лошија са две победе и седам пораза, што је уз Зенит најлошији учинак у првих девет кола Евролиге.

"Морамо да пронађемо резерве, одиграмо добру утакмицу и одговоримо нашом енергијом. У протоколу нам је 14 играча, очекује нас тренинг након још једног дугог пута и након њега ћемо да одредимо са којим снагама ћемо изаћи на терен", казао је Гавриловић.

Капитен екипе Бранко Лазић је рекао да Жалгирис има велику енергију и жељу да прекине низ од три пораза.

"Сигурно да имају велики мотив и велику енергију и жељу да прекину низ од три пораза, уз то играју на свом терену, и у овако кратком року то је предност која није мала. Знамо одакле нам прети опасност, екипа има доста играча из претходне сезоне, имају одличну атмосферу у хали, али све ће бити много лакше ако будемо чврсти и без падова у игри", рекао је Лазић.

Утакмица у Каунасу играће се сутра од 19.00.