КОШАРКАШИ Сакрамента победили су Феникс резултатом 120:116, а у четвртом тријумф у последњих пет утакмица феноменалан је био Богдан Богдановић, који је остварио рекорд каријере у НБА.

Богдановић је дуел са екипом из Аризоне завршио са 31 поеном, уз 78 одсто шута из игре - 4-5 за два, 7-9 за три и недостајала му је једна тројка да изједначи свој рекорд ван линије 7,24 метра!

Богдан је имао још 4 скока, 7 асистенција, 3 украдене и 6 изгубљених лопти за 36 минута на терену. На жалост меч је завршио пре времена због повреде, а још нема информација колико је озбиљна.

Најбољи стрелац Мундобаскета је показао коначно свој раскошан таленат пошто је 18 поена дао у првом полувремену меча и био је битна карика за победу Кингса.

Немања Бјелица, који је за 30 минута забележио 17 поена (7-12 из игре, 3-5 за три), 8 скокова, по једну украдену лопту и блокаду и 2 изгубљене лопте.

Осим њих истакли су се код Сакрамента Холмс са 20 поена и 15 скокова, Херисон Барнс са 15, Бади Хилд са 12 и Кори Џозеф са 6 поена и 14 асистенција.

Подсећања ради јуче се појавила слика на друштвеним мрежама, на којој су Богдан Богдановић и Олга Даниловић на једној свадби у Сакраменту, а већ дуго се шушка да су њих двоје у вези. Изгледа да је и то додатбо мотивисало Србина да одигра меч каријере.