Тренер кошаркаша Црвене звезде Андрија Гавриловић рекао је дан после дербија да је циљ у Берлину победа над Албом, без обзира на умор и велики број утакмица у кратком периоду.


"Наша је обавеза, без обзира на већ две утакмице игране у петак и недељу, да у сваки меч улазимо са жељом и намером да га добијемо, тако је и пред утакмицу Берлину. Знамо како игра Алба, и у добром расоложењу чекају овај меч јер су победили Панатианикос у Атини. Ипак, наш циљ се зна", рекао је Гавриловић за сајт клуба.


Звезда ће сутра од 20 часова гостовати Алби у Берлину у деветом колу Евролиге, само два дана након пораза од Партизана у АБА лиги.


"Поново смо у ситуацији да имамо јако мало времена, уз то додатно и путовање у Немачку, како бисмо спремни дочекали утакмицу са екипом Албе. Очекује нас још једна тешка утакмица за чију припрему немамо превише времена. Иза нас су два меча у којима смо били у игри свих 40 минута и имали шансу да их добијемо, али и велика потрошња након продужетка са Асвелом и дербија који сам по себи носи додатни утрошак енергије", казао је Гавриловић.


Кошаркаш црвено-белих Огњен Добрић рекао је да ће утакмица против Албе бити изузетно тежак испит.


"Морамо да играмо чврсто у одбрани, контролишемо ритам и не дозволимо им да играју и наметну свој темпо. Са друге стране, заиста немамо пуно времена да се одморимо и спремимо за ову утакмицу после две физички врло захтевне утакмице током викенда. Наш циљ пред сваку утакмицу се зна", рекао је Добрић.


Звезда неће рачунати на Стратоса Перпероглуа и Џејмса Гиста, док су у Немачку отпустовали Дерик Браун и Никола Јовановић.