Тренер кошаркаша Партизана Андреа Тринкијери после победе против Црвене зведзе у вечитом дербију, рекао је да је утакмица била тешка, али да је његов тим заслужио тријумф.


Црно-бели победили су Црвену звезду 75:72 у 7. колу АБА лиге.

"Била је изузетно тешка утакмица. Било је веома тешко добро играти. Мислим да смо заслужили победу, јер смо у кључним моментима имали више енегрије. Имали смо добар старт, на крају друге четвртине пустили смо их да се врате. Све је било физичцка туча. Нисмо играли сјајно, далеко од тога. Нисмо погодили олимпијски базен, али смо на енергију и борбу на лопту добили Звезду. Велики дерби, важна утакмица и победа И то је то то", рекао је Тринкијери на конференцији за медије после меча.

Тринкијери је упитан и да ли његовом тиму неодстајало самопоуздање у трећој четвртини, када је заказао шут.

"Мислим да није ствар несампоуздања, јер бисмо изгубили утакмицу. Сви смо желели да играмо боље, али када смо ушли у контатк, блокада... Нисмо се снашлли како треба. Било је тешко да уђемо у рекет", рекао је Тринкијери, који је одговорио и на питање да ли ће његов тим уживати у тријумфу.

"Једна од најважнијих ствари је да уживаш у животу. Ја сам у томе најгори, надам се да су моји играчи бољи", закључио је Италијан.