Селекторка женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић била је задовољна приступом свог тима у победи против Албаније у квалификацијма за Евробаскет 2021. године.

Србија је победила Албанке 139:34 у другом колу квалифкација у групи Е.

"Разлика је битна између две екипе… Оно што је најважније за женску репрезентацију јесте да се у сваку утакмицу улази максимално и да се игра до последњег минута, као да је питање пораза или победе", рекла је Маљловић за сајт КСС.

Маљковић је похвалила и младе играчице које су добиле прилику на овој утакмици.

"Друга битна ствар су младе кошаркашице које нису само улазиле у игру, већ су и давале озбиљне поене. Имамо две девојчице од 17 година - Зарић и Поповић и једну која је мало старија, Јовану Ногић, заједно са Турудић и Богићевић које нису данас играле, али ће добити шансу у некој наредној прилици. Све су показале да пре свега имају силну жељу да играју за сениорску репрезентацију, да разумеју систем сениорске репрезентације и да могу бити део ње у скоријој будућности", закључила је Маљковић.

Кошаркашица Јована Ногић, која је меч завршила као друга најефикаснија у тиму са 20 поена, истакла је да је поштовање договора из свлачионице било кључно за убедљиву победу.

"Мислим да смо поправиле доста ствари у односу на утакмицу са Турском. Испоштовале смо све што је селекторка тражила и дале смо доста лаких поена, што је и направило оволику разлику. Бориле смо се од почетка до краја, биле смо агресивне у одбрани и у нападу и на крају стигле до убедљиве победе", рекла је Ногић.