Тренер Ефеса Ергин Атаман није омиљена личност у Србији. Турски стратег је још из времена када је водио Галатсарај био у огромном сукобу са навијачима Звезде. Позната је и чувена конференција у Истанбулку, када је вређао присталице црвено-белих, а мало пре тога упрао симпатизери Галатасараја су убили Марка Ивковића.

Имао је Атаман и врућ дочек после у Београду, када је назвао навијаче Звезде терпристима.

- Видео сам ужасне слике. Група од 300 навијача без карата организовала се у војну формацију, а није било никакве реакције. Гађали су бакљама и камењем полицију и наше навијаче. То нису навијачи, већ терористи. Евролига хитно треба да казни овакве навијаче – рекао је тада Атаман.

После тога Ергин је био и у сукобу са Жељком Обрадовићем, чак се после неких утакмица нису ни поздравила два стручњака, али сада је променио плочу. Атаман је стао у заштиту Обрадовића о чијем се тајм-ауту прича на Босфору.

- Не смемо да помешамо адреналин током утакмица са оним што се дешава ван терена. Ја сам од оних људи који добро знају да Обрадовић има очински однос према играчима ван терена- рекао је Атаман за Хуријет.

Турски стручњак је открио и како се тренери односе према микрофонима током тајм-аута.

Ми тренери нисмо баш задовољни јер се све што кажемо током тајм-аута преноси уживо. Није пријатно када камера зумира и покаже вашу тактику, оно што се између тренера и играча дешава током тајм-аута је нешто посебно - додао је Атаман.