НАШЕ кошаркашице су ове године освојиле бронзу на Европском првенству у Београду, а да би одржале континуитет добрих резултата и браниле место на постољу на наредном континенталном надметању потребно је да успешно преброде квалификације. Први "прозор" су отвориле победом против Турске у Београду, која важи за најтежег противника у групи Е. Лакши задатак чека их данас од 16.00 у Драчу, на домаћем терену селекције Албаније, са којом се никада до сада нису састајале.


- Очекујем да одиграмо боље него против Турске, да одбрана буде на нашем препознатљивом нивоу - каже Тина Крајишник, кошаркашица која није била у саставу на ЕП у нашој земљи. - Мислим да је ово добра провера пред оно најбитније што нам следи, а то је турнир квалификација за Олимпијске игре који је на програму у фебруару.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Маљковић: Албанија сања да оствари велику победу на домаћем терену


Селекторка Марина Маљковић ће у Албанији пружити прилику и играчицама које у прошлости нису имале главне улоге, као и млађим девојкама чије време тек долази. У каквом год саставу Србија била на терену, сигурно да је велики фаворит против селекције која је у првом колу доживела тежак пораз од Литваније - 108:43.


- Није да потцењујемо противника, већ у сваки меч улазимо са максимално озбиљним приступом. Желимо да се растанемо са тријумфом и неким добрим осећајем - истакла је Маја Шкорић.