МАЊЕ од 48 сати има Црвена звезда да се опорави од евролигашког ударца у мечу са Асвелом и стане на ноге за први дерби са Партизаном ове сезоне. Више од утрошене снаге у поразу од француског шампиона после продужетка (72:74), хендикеп за српског и јадранског шампиона може да представља психолошко потонуће након утакмице у којој је победа исклизнула кроз прсте.


- Може да буде ударац, а можемо и да се издигнемо из ове ситуације - сматра центар црвено-белих Огњен Кузмић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Озбиљан ударац пред дерби: Звезда сама себе победила


Флоскула да у дербију нема фаворита одавно није била реалнија.


- Дерби је увек неизвесна утакмица, ова у уводу има и чињеницу да имамо исти број победа и пораза - каже Звездин тренер Андрија Гавриловић. - Специфична је и по томе што ћемо играти у "Арени". Имали смо тешку евролигашку утакмицу у петак, само један дан да се освежимо и припремимо. Предност нашег ривала је управо то да су имали два дана више за одмор и припрему. Међутим, све то мора да буде заборављено када истрчимо на терен. Рекао бих да су шансе 50:50.


Логично је претпоставити да би дуел са Партизаном могао да буде реплика рововске битке са Асвелом, у којој нема места за лепоту игре. Један посебно инспирисан играч може да направи разлику, Звездини навијачи кладили би се да је тај Били Берон.


- Наравно да сам изнервиран због пораза од Асвела, али нећу да плачем због тога. Морамо да играмо чврсто против Партизана. Када нам одузму опцију "А", морамо да спремимо опције "Б" и "Ц". Биће узбудљиво, бар за мене јесте када играте у таквом непријатељском окружењу - жељно ишчекује Берон велики изазов.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Почиње продаја улазница за кошаркаши дерби: Има карата и за гостујуће навијаче


Дејан Давидовац увек је спреман за велике изазове.


- Имамо мало времена да се освежимо, али бићемо спремни.Партизан свакако јесте у предности јер је имао два дана више за одмор, али ово су утакмице у којима никада не можете да кажете ко ће изаћи као победник. На крају пресуђују већа жеља, енергија, једна лопта и неки детаљи.


У 41. јадранском сусрету вечитих ривала (скор 20:20), Звезда неће моћи да рачуна на Стратоса Перпероглуа и дуже одсутног Дерика Брауна.


ТОПЛО-ХЛАДНО, КАО И МИ

ЗВЕЗДИН бек Огњен Добрић један је од играча са највише искуства у дербијима.

- Пратио сам Партизанове игре ове сезоне, има изузетно квалитетан тим, али као и ми игра по систему топло-хладно. Међутим, дербији су увек другачији, то су мечеви за себе. Знам да је само један одигран у "Арени". Имаће предност домаћег терена, односно навијаче тако да морамо да будемо концентрисани свих 40 минута.