Тренер кошаркаша Црвене звезде Андрија Гавриловић, пред сутрашњи вечити дерби у АБА лиги, нагласио је да Партизан има више времена за одмор и припрему, али и да очекује да његов тим буде спреман.


"Дерби је увек неизвесна утакмица. Тако је било, тако је и сада. Имамо исти број победа и пораза, специфично је по томе што ћемо је одиграти у Арени. Имали смо тешку евролигашку утакмицу која је решена у продужетку и имамо само један дан да се освежимо и припремимо. Ипак, то за нас није новитет", рекао је Гавриловић за клупски сајт.

Он је подсетио да је Звезда већ била у густом распореду, али да је предност Партизана што је меч у Европи играо два дана раније, за разлику од његове екипе која је јуче поражена од Асвела након додатних пет минута.

"Имали су два дана више за одмор и припрему ове утакмице. Међутим, све то мора бити заборављено са наше стране када истрчимо на терен. Очекујем да будемо спремни“, рекао је Гавриловић.

Црвено-бели и за овај меч неће моћи да рачунају на Стратоса Перпероглуа и Дерика Брауна због повреда.

Њихов саиграч Дејан Давидовац истиче да је дерби нови изазов за Црвену звезду и да мора да се заборави пораз од Асвела.

"Пред Партизан ћемо имати мало времена да се освежимо и опоравимо након велике потрошње против Асвела. Партизан свакако јесте у предности јер је имао два дана више за одмор, али ово су утакмице у којима никада не можете да кажете ко ће изаћи као победник, на крају пресуђују већа жеља, енергија, једна лопта и неки детаљи“, закључио је Давидовац.

Утакмица 7. кола АБА лиге Партизан - Црвена звезда игра се сутра од 20 сати у "Штарк арени".