Тренер кошаркаша Црвене звезде Андрија Гавриловић оценио је да је агресивна игра Асвела и контрола скока узрок пораза Звезде у осмом колу Евролиге.

- Желео бих да честитам противнику на великој борби коју је показао и на томе што су веровали 45 минута. Мислим да је разлог што су победили била њихова агресивност на офанзивном скоку и одбрана у важним моментим, али и то што нисмо успели да у битним моментима пронађемо битна решења - рекао је Гавриловић новинарима.

Звезда је вечерас у Београдској арени са 72:74 после продужетка изгубила од Асвела.

- Задовољан сам тиме што сам имао прилику да зовем тајмаут 15 секунди пре краја у регуларном делу и 27 секунди пре краја у продужетку. У првом случају договор није испоштован, играчи су се раширили да оставе Давидовцу 'мисмеч', али то није био план. У другом случају, када је требало да нападнемо, Лорензо Браун се оклизнуо и ми смо почели да јуримо лопту по поду... У утакмици на домаћем терену, имати тајм-аут у завршници је предност. Очигледно ми ту предност нисмо искористили, а осим та два поена, било их је још који би донели победу. Промашених отворених шутева, промашених полагања...

Гавриловић је после пораза оценио да је пред његовом екипом изузетно тежак период и мало времена да се припремају утакмице. Упитан да ли су екипи потребне промене, Гавриловић је казао да уколико јесу, то би требало да се ради "у пакету".

- Неке одлуке ако треба да се доносе, треба у пакету. Ја сам на овом месту три недеље и покушавам да радом учиним то да екипа буде боља. Верујем у ове играче јер су то играчи са којима радим. Док ми се даје прилика да радим са њима, наставићу да верујем. Не мислим да због изгубљене утакмице и разочарења, малтене добијене утакмице, не мислим да треба да радикално престанем да верујем у оно што радим и у људе са којима радим. А, мислим и да немам други избор - рекао је Гавриловић.

Тренер црвено-белих је говорио и о томе шта може да се уради мимо промена у саставу.

- Мислим да Звезда може да игра боље, да треба да игра боље и да је вечерас требало да игра боље. Морамо активније да кажњавамо шта ради одбрана противника, слажем се да вечерас нисмо показали напредак. Део тога морам да припишем физичким карактеристикама противника, а други део могу да припишем својој екипи и неиспуњавању онога што смо припремали у ова два циклуса. Мислим да повратком Филипа Човића, са прерасподелом минута, са подизањем форме Давидовца и враћањем самопоуздања Дженкинсу можемо да изгледамо боље. На пример, Лазић и Добрић су урадили шта је требало. Фаје осим у тренуцима реализације је дао оно што треба. Центри су били доста удаљени од обруча због способности и габарита Джакирија који је много утицао на проценте. То су неке ствари које се већ сада виде, а сигурно да желите да чујете глобална и револуционарна решења, а мени је лакше да причам о терену - рекао је Гавриловић.