Председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић рекао је да је добијање домаћинства и женског и мушког квалификационог турнира за Олимпијске игре у Токију велики успех КССи државе Србије.


"Ово је велики успех КСС и велики успех државе Србије, без чијих гаранција не бисмо ни могли да дођемо у ситуацију да победимо у овом избору домаћина и женског и мушког квалификационог турнира за Олимпијске игре. КССзахваљује држави Србији на челу са председником Александром Вучићем, Министарству омладине и спорта и Влади Србије", рекао је Даниловић, преноси КСС.


Србија ће бити домаћин и женског и мушког квалификационог турнира за Олимпијске игре у Токију 2020. Тако је данас одлучио Извршни одбор ФИБА у швајцарском граду Мијеу.


"Верујем да ћемо бити сјајни домаћини, као и много пута до сада, као и да ће се обе наше репрезентације, женска и мушка, пласирати на Олимпијске игре у Токију уз велику подршку љубитеља кошарке у Србији, који ће уживо моћи да уживају у врхунској кошарци", рекао је Даниловић.


Жреб учесника свих женских и мушких квалификационих турнира биће одржан 27. новембра 2019. године у швајцарском Мијеу.