Кошаркашки клуб Партизан саопштио је да жали што његова иницијатива о продаји улазница за предстојећи дерби није наишла на разумевање Црвене звезде и истакао да ће за навијаче црвено-белих свакако бити одвојен сектор у „Штарк арени“.


Партизан у недељу дочекује Звезду, а црно-бели су као домаћини наменили и контигент од 1.000 улазница за навијаче највећег ривала што није био случај претходних година када су се из безбедносних разлога карте продавале само навијачима домаће екипе.


Звезда је раније данас захвалила Партизану на понуђених 1.000 улазница и истакла да не може да учествује у продаји нити куповини тих карата јер би прекршила "основне и најважније пропозиције АБА лиге".


Након тог саопштења огласио се саопштењем и Партизан у којем је навео да је директор Црвене звезде писаним путем обавестио директора црно-белих да, сходно пропозицијама, не могу да прихвате организовани долазак навијача.


"Партизан врло добро познаје пропозиције и само је понудио куповину карата симпатизерима Звезде за одређени сектор уз безбедносне гаранције као што су имали пре пар година када су у Загребу против Цедевите прославили и АБА титулу или пролетос навијачи Будућности, такође у Загребу", додаје се.


Партизан је подсетио и да су пре неколико година у друштву председника Црвене звезде навијачи ушли организовано у Пионир када су црно-бели били домаћини.


"Знамо и чланове пропозиција по којима једно лице или његови сродници, не могу водити два клуба, те да се клуб који се две године не такмичи брише из регистра КСС. Упркос свему, дерби је увек био нешто више од друге утакмице, а одлазак на ту утакмицу, практично није гостовање. Жао нам је што иницијатива Партизана, као највећег кошаркашког бренда, српског домаћина и друштвено одговорног клуба, поново није нашла на разумевање. И овога пута, по цену своје штете, дали смо све од себе, али је за неке помаке ипак потребно двоје".


Улазнице за недељни дерби ће се, како се наводи, свакако наћи у слободној продаји.


"Свакако, за симпатизере Звезде ће бити одвојен сектор на североистоку нивоа 400 у Арени", навео је Партизан.


Партизан је још једном апеловао на све актере дербија, на паркету и око њега и да не дозволе било какве инциденте.