Управа КК Црвена звезда одлучила је да не прихвати 1.000 карата за предстојећи дерби на ком је домаћин Партизан. Ова одлука произашла је из позивања на "кршење основне и најважније прпозиције АБА лиге".


Најбоље је да саопштење клуба са Малог Калемегдана прочитате, а ми га преносимо у целости:


КК Црвена звезда мтс захваљује се КК Партизан НИС на понуди да се преко нашег клуба одвија продаја контигента од 1.000 улазница које су намењене за навијаче Црвене звезде за недељну утакмицу


Међутим, овом приликом истичемо да не можемо да учествујемо у продаји, нити куповини ових карата, јер би тиме прекршили основне и најважније пропозиције АБА лиге.


Наше спортске ривале подсећамо овом приликом да смо заједнички, и једногласно изгласали на Скупштини АБА лиге током лета и члан 3.10 пропозиција у коме се јасно наводи „ да се свим клубовима АБА лиге забрањује организовано вођење навијача на гостујуће утакмице“.


КК Црвена звезда мтс очекује потпуно поштовање пропозиција које смо заједнички изгласали на Скупштини АБА лиге, а то значи да је неопходно да нам се обезбеди минимум 10 карата за менаџмент клуба, као и да утакмица протекне у спортској атмосфери, потпуно у складу са пропозицијама АБА лиге.


Као клуб који никада није ни увео праксу дербија без гостујућих навијача, КК Црвена звезда не може да утиче на евентуалну одлуку нашег ривала да ли ће контигент од наведених 1000 карата пустити у слободну продају или не, за сектор који је евентуално наменио навијачима Црвене звезде, водећи рачуна о потенцијалним безбедносним изазовима“.